Altex și Media Galaxy cu noi sloganuri

0

În weekend butonând televizorul aud ceva neobișnuit la spotul Altex, mai exact partea de la final care de foarte mulți ani a rămas neschimbată. S-a schimbat „Cel mai mic preț din România” în „Cel mai bun raport preț-calitate din România”. Asta evident doar pe TV, online încă a rămas și cu siguranță că nu se va schimba în grabă.

După mulți ani la TV spotul Altex nu informează corect publicul


Din decizia CNA de acum mai bine de 2 săptămâni s-a hotărât că spotul Altex încalcă art. 93 din Codul audiovizualului care spune: „Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale.”

Astfel, în urma reanalizării spoturilor publicitare şi a discuţiilor cu reprezentantul desemnat de societatea ale cărei servicii sunt promovate de spoturile publicitare, membrii Consiliului au menţinut constatarea conform căreia mesajul “Altex, cel mai mic preţ din România.”, care se regăseşte în finalul spoturilor analizate, nu este unul corect, care să corespundă realităţii pe care o prezintă oferta şi pe care tind să o susţină spoturile, fiind de natură să contravină dispoziţiilor art. 93 din Codul audiovizualului.

În acceași situați se află și Media Galaxy


De asemenea Media Galaxy a trebuit să modifice vechiul „Cea mai variată gamă de produse online și offline” în „Acum ai de unde alege” care în comparație cu Altex mi se pare mult mai inspirat. Evident că și Media Galaxy a păstrat pentru online vechiul slogan.

În prezenţa reprezentanţilor Media Galaxy, membrii Consiliului au făcut o verificare practică online în urma căreia a rezultat faptul că suţinerea firmei că ar furniza produse unice nu se confirmă, concluzionându-se astfel că afirmaţia din spot nu poate fi dovedită, neavând un fundament real şi neprezentându-se niciun document care să ateste că au cea mai variată gamă de produse.

Altex și Media Galaxy

Părerea ta contează.

Am nevoie și de părerea ta, scrie aici ce îți trece prin cap.
Scrie numele tău aici.