O aplicație pentru compararea prețurilor la carburanți

Există anumite aplicații care arată benzinăriile din zona ta. Trebuie să ne lămurim dacă sunt suficiente, sau dacă e nevoie să facem noi, eventual să-i ajutăm pe cei care au acum, nu e musai să facem o aplicație care să fie la stat. Genul ăsta de aplicații cred că îi ajută în special pe consumatori și sunt benefice.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței | sursa digi24

După lansarea site-ului monitorulpreturilor.info pe care nu cred că îl folosește cineva înainte să plece la cumpărături Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței vrea să facă o aplicație/site unde să poți compara prețul la carburant.

Ideea este bună, probabil te poate ajuta să îți planifici la un drum lung locul de unde să alimentezi și să salvezi câțiva bani. Totuși, la fel ca pentru platforma unde poți să compari prețuri la alimente problema stă în accesarea și ușurința prin care poți să ajungi la informație.

La asta trebuie să se gândească atunci când încep dezvoltarea aplicație, cât de ușor poate să acceseze consumatorul și cum primește informația în așa fel încât să îl ajute să economisească bani.

Site-ul unde poți să vezi compararea prețurilor la carburanți


Peco-online.ro(aplicație pentru Android) este un exemplu care face același lucru, poate nu cum își dorește domnul Bogdan Chirițoiu dar se aproprie destul de mult. Să nu mai zic de Waze.

Cel mai mic preț la benzină și motorină din România azi (25.07.2017) sursa: peco-online.ro

Pentru o pâne și 2 sticle de apă plată nu o să traversez Bucureștiul să câștig 30 de bani, nu o fac nici pentru un plin de benzină. Alimentez la o benzinărie de lângă mine.

La un drum lung de exemplu București-Arad mă poate ajuta să îmi planific locurile de unde să alimentez. Un exemplu mai jos, cea mai ieftină benzină pe ruta București-Arad este în Pitești. Cred că acesta e punctul cheie pentru o astfel de aplicație. Totuși asta face și Waze.

Benzina ce mai ieftină pe ruta București-Arad azi (25.07.2017) sursa: peco-online.ro

Părerea ta contează.

Am nevoie și de părerea ta, scrie aici ce îți trece prin cap.
Scrie numele tău aici.