Controlorii falși și un CTP surprins

În Arad s-au găsit controlori falși pe tramvaie, WOW. Doar acum au apărut? De ce atât de târziu? Este simplu să faci pe controlorul și să dai amenzi sau mai bine zis să ceri șpagă cum se practică. Poate ăsta e motivul pentru care au apărut.

Să vă povestesc ce am pățit în primul an când m-am mutat în Arad. Într-o dimineață pe la ora 7 cam așa eram în tramvai mergeam spre gară, de la Podgoria se urcă controlul, scoate o legitimație și mă întreabă dacă am bilet. N-aveam, motivele pentru care nu aveam bilet nu le mai știu dar am fost de foarte puține ori fără.

Am luat o amendă de 25 de lei, achitată pe loc. Le povestesc prietenilor ce am pățit și apar întrebările: „De ce nu ai plecat pur și simplu? Nu au ce să îți facă” „Trebuia să-i dai 5 lei și te lăsa în pace, eu așa am făcut” sau „De ce nu le-ai spus că ești copilul lu’ nu știu care

Vedeți, asta e problema. Încă se dă spagă la controlori că altfel de ce ar veni unu care e agent de pază să se dea drept controlor?

„Într-adevăr, a fost depusă o plângere împotriva celui care s-a dat drept controlor în tramvai. Nu am primit niciodată sesizări de la călători, nu am mai trecut prin asemenea situaţii, nu a mai fost prins niciodată un controlor fals în tramvai. Dar, adevărul este că, în ultima perioadă, au circulat zvonuri referitoare la controlori falşi care cer biletele şi abonamentele la control în tramvaie, iar celor care nu au li se cer sume de bani”, a declarat Mariana Birău, directorul Companiei de Transport Public Arad. via


Și când te gândești că tocmai controlorii ăia pe care tot Aradul îi cunoaște și când se urcă așa mișelește în tramvai majoritatea care nu au bilet coboară au fost cei care l-au prins pe individ. Păi cum, Hoții-l prind pe hoț ? Fain așa. Ce e și mai ciudat este că poate să scape:

Cazul este unul ciudat. Nici măcar oamenii legii nu pot spune clar, în prezent, de ce infracţiuni s-ar putea face vinovat agentul de pază care a controlat abuziv biletele în tramvaie. Problema este că adevăraţii controlori au intervenit înainte ca paznicul să ceară bani celui care a fost coborât din tramvai. Mai mult, controlorul fals nu a vrut să dea nicio declaraţie la Poliţie şi a spus că îşi rezervă dreptul de a da declaraţii numai în instanţă.  „Poliţia face cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanţele producerii evenimentului, a situaţiei de fapt”, ne-a mai spus Claudia Iuga. via

Controlori în București

O rezolvare sau mai bine zis o îngreunare a procedurilor de verificare a biletelor este să faceți ca în București, atașez o poză cu 2 controloare care se urcă în autobuze să verifice biletele. Vesta e mai greu de făcut decât o foaie de hârtie care credeți-mă, o poate face oricine.

Părerea ta contează.

Am nevoie și de părerea ta, scrie aici ce îți trece prin cap.
Scrie numele tău aici.