My Lidl Shop, aplicația pentru copiii folosită de „adulți”

My Lidl Shop, aplicația care te provoacă să fii manager de magazin
My Lidl Shop, aplicația care te provoacă să fii manager de magazin

Aplicația My Lidl Shop este clar una pentru copiii, îți dai seama chiar și înainte să o descarci, totuși, de ce în România, țara în care a fost descărcată pe 55.000 mii de telefoane, media vârstei este una mare?

Directorul de comunicare și responsabilitate socială de la Lidl afirmă că „a fost folosită de mulţi adulţi, deşi a fost creată în mod special pentru a fi utilizată de copiii cu vârsta de peste şase ani

Aplicaţia pentru dispozitive mobile lansată în România la finalul lunii iunie, care îi provoacă pe utilizatori să preia rolul unui manager de magazin, My Lidl Shop, a înregistrat aproape 55.000 de descărcări, cel mai mare număr din şase state europene, în condiţiile în care a fost folosită de mulţi adulţi, deşi a fost creată în mod special pentru a fi utilizată de copiii cu vârsta de peste şase ani, a declarat, pentru News.ro, director de comunicare şi CSR (responsabilitate socială) al Lidl România, Cristina Hanganu.

De ce în România aplicația My Lidl Shop este folosită de „adulți” ?


Sunt două posibilități care cred că influențează media de vârstă:

  1. Copiii nu își completează anul adevărat în care s-au născut în conturile pe care și le creează pe internet atunci când sunt minori. Anumit conținut este restricționat pentru ei și evident că nu vor asta. Așa că dacă s-au născut după anul 2000 în majoritatea conturilor pe care le dețin anul nașterii este unul înainte de 1998.
  2. Folosesc telefoanele părinților când ei sunt acasă. Telefoanele părinților sunt de cele mai multe ori mai performante decât a copiilor, așadar atunci când părintele vine acasă de la serviciu copilul îi folosește telefonul pentru că se mișcă mai bine, are probabil mai multă memorie etc.

Am descărcat și eu aplicația și după ce am jucat puțin am văzut un lucru „furat” din Pokemon Go, combinarea online-offline. Sau mai bine zis modul în care un supermarket se folosește de copiii să cumpere părinții de la ei. Până la urmă ăsta e motivul pentru care există nu ? 🙂

My Lidl Shop, aplicația care te provoacă să fii manager de magazin

Părerea ta contează.

Am nevoie și de părerea ta, scrie aici ce îți trece prin cap.
Scrie numele tău aici.