Pentru noi ești de 10! Interviu cu Isache Florentina

Isache Florentina Ramona are 18 ani, a absolvit clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Săvârșin(profil tehnologic, specializarea tehnician ecolog în protecția mediului). La examenul de bacalaureat a obținut cea mai mare medie din ultimii 10 ani la liceul nostru(conform edu.ro) și anume 9.86(locul 6 pe județ). De asemenea clasa a XII-a a terminat-o cu media 10. Mi-a spus că a fost foarte aproape să reușească să promoveze Bacalaureatul cu notă maximă dar a greșit la Biologie și a costat-o 40 de sutimi, „Am greșit o parte dintr-un exercițiu, nu sunt tristă sunt chiar foarte bucuroasă cu această notă dar sunt sigură că dacă eram puțin mai atentă reușeam să obțin nota 10”.isache florentina ramona

E profundă, serioasă, vorbește cald, zâmbind, cu o discreție care este felul ei de a fi. Se consideră  romantică și sensibilă, deopotrivă ancorată în realitatea pe care o analizează lucid, cu maturitate. A participat la olimpiade pe județ, la diferite concursuri și competiții extrașcolare. A fost preocupată de dezvoltarea personală și totodată de promovarea instituției.

Mărturisește că nu ar putea pleca din țară, pentru că se simte legată, prin amintiri, de părinți, de oameni. Dorește să urmeze specializarea de asistent medical generalist.

I-am luat un mic interviu pentru a ne explica mai multe despre ea.

isache florentina ramona2Paul Nistor: Ai luat cea mai mare notă din școală la Bacalaureat. Ce program de pregătire presupune o astfel de notă?

Florentina: Da este adevărat că am luat cea mai mare notă la bacalaureat din școală și mă bucură tare mult acest fapt, cu atât mai mult cu cât am reușit să contribui la prestigiul Liceului Tehnologic Săvârșin. Nota pe care am obținut-o nu consider că reflectă un program de pregătire special ci este rezultatul a 4 ani de liceu în care am învățat constant ceea ce s-a predat la clasă.

Paul Nistor: După această performanță care este drumul pe care vrei să îl urmezi?

Florentina: Îmi doresc foarte mult să lucrez în domeniul medical, momentan intenționez să urmez specializarea de Asistent medical generalist. Am însă suficientă încredere în mine ca să pot spune că în viitor voi urma și cursurile unei facultăți de medicină. Din totdeauna medicina a reprezentat pentru mine un mare interes, pentru că este o meserie nobilă care îți oferă multe satisfacții și în același timp îți oferă anumit statut în societate.

Paul Nistor: Ai spune despre tine că ești o „tocilară” ?

Florentina: Nu binențeles, nu pot spune despre mine că sunt o tocilară pentru că întotdeauna învățatul pentru mine a fost o plăcere. Probabil și datorită faptului că am capacitatea de a reține foarte ușor. Asta nu înseamnă însă că acele momente în care nu reușești să reți unele noțiuni nu au existat și pentru mine. Binențeles că au fost și momente când am tocit, dar cred că tocitul face parte din viața fiecărui elev, așa cum a făcut parte și din viața mea uneori.

Paul Nistor: Ce a contat, în această reușită ?

Florentina: Dacă ne referim la o așa-zisă rețetă a succesului, a fost vorba despre: perseverență, voința de a ieși prima(n-aș vrea să pară infatuare) și optimism. Cum spunea și Cicero, dorința de a câștiga stă în mare parte în optimism. E de fapt o luptă cu tine însuți. Eu cred că într-o competiție este important să te depășești pe tine, să ajungi la cea mai bună viteză, nu să-i depășești pe ceilalți.

Paul Nistor: Care sunt principalele tale calități ?isache florentina ramona1

Florentina: Dacă ar fi să definesc în câteva cuvinte calitățile mele aș spune că sunt o fire responsabilă, perseverentă, înțelegătoare și sensibilă.

Paul Nistor: De ce crezi că rata de promovabilitate la Bacalaureat este atât de mică ?

Florentina: Deși am fost și eu elevă consider că rata mică de promovabilitate la bacalaureat se datorează în principal atitudinii elevilor. De cele mai multe ori aceștia sunt indiferenți și nepăsători în ceea ce privește examenul maturității. Aceasta este realitatea și trebuie să încetăm în a mai căuta un țap ispășitor.

Paul Nistor: Am înțeles că ai foarte mare talent la pictură, te-ai gândit vreo clipă să urmezi această direcție?

Florentina: Pictura va rămâne mereu pasiunea mea însă nu m-am gândit să fac din acest lucru o carieră în viitor. Pentru mine va fi un hobby și voi continua să pictez pentru că pictura nu înseamnă ceea ce reușești tu să vezi ci ceea ce reușești să faci pe alți să vadă.

Paul Nistor: Ce mesaj  le-ai putea transmite următoarelor serii de absolvenți ?

Florentina: Le doresc sa-și trăiască viața cât mai frumos, să studieze, să fie la curent cu realitatea, să nu se izoleze de ea, să se implice în viața societății, să facă voluntariat, să îndeplinească binele moral.

Paul Nistor: Îți mulțumesc pentru interviu, îți doresc să realizezi tot ceea ce îți dorești. Succes !

Florentina: Îți mulțumesc și eu. În încheiere vreau să le mulțumesc tuturor profesorilor care m-au îndrumat încă din clasa a V-a la Liceul Tehnologic Săvârșin, domnului diriginte Crăciunescu Cosmin și tuturor prietenilor care mi-au fost aproape. Este și meritul vostru.

 _____________________________________________________________

După aflarea notei mesajele cu felicitări nu au așteptat să apară pe rețeaua de socializare, din zecile de mesaje primite unul a ieșit în evidență, a Doamnei profesoare de Biologie.bio

Din acest mesaj vine și titlul interviului. Sunt de acord, și pentru mine ești de 10. Sunt mândru de tine Florentina!

Acest articol va apărea și în Jurnal de Săvârșin(ziarul local).

 

Părerea ta contează.

Am nevoie și de părerea ta, scrie aici ce îți trece prin cap.
Scrie numele tău aici.