Namebox.ro: Cum să pierzi site-ul într-o secundă

Namebox sunt ăia de au pierdut parțial(zic ei) site-urile găzduite, în urma unor atacuri cibernetice în noaptea de 14.03.2017 pe la 2 cam așa. Culmea este că atât serverul principal cât și back-upul au fost compromise, ups…

Clienții din portofoliu de pe namebox,  cesarom.ro, hugo și mafcom.ro au niște site-uri excepționale, doar la hugo se mai incarcă puțin, în rest noapte.

Back-up, back-up și iar back-up

Când am văzut vâlva și cele întâmplate mi-am propus să trec de la odată pe lună back-up în Google Drive la odată pe săptămână. Știu că nu se poate întâmpla și la mine pentru că cei de la chroot.ro nu sunt așa amatori și back-upul este pe server extern dar totuși, să fim siguri.

Sfat pentru namebox: Închideți prăvălia, schimbați firma și hai, totul de la zero. Nu de alta dar nu cred că cineva mai are vreodată încredere să hosteze un site la voi.

Datacore Solution SRL comunica tuturor clientilor si colaboratorilor faptul ca, in cursul noptii de 14.03.2017 ora 02:05 min, serviciile oferite de societatea noastra, au fost afectate partial de un atac cibernetic, care a produs pagube asupra unor servere. Datorita interventiei noastre prompte, am reusit sa limitam numarul de servere afectate.
Cu toate acestea, inca nu putem cuantifica exact intinderea si gravitatea tuturor problemelor tehnice cu care ne confruntam. Echipa noastra depune eforturi continue si am inceput deja recuperarea datelor clientilor care ne-au pus la dispozitie backup-urile locale. In urma atacului, au fost afectate inclusiv serverele de backup. In aceasta situatie, ne vedem nevoiti sa declaram existenta unui caz de forta majora, in afara oricarei situatii pe care o puteam preveni.

Pe aceasta cale va solicitam in continuare, celor care detineti un backup local, sa ni-l puneti la dispozitie pe adresa office@namebox.ro.

Compania noastra a contactat autoritatile judiciare si in masura in care vom detine informatii suplimentare le vom pune la dispozitia Dvs de indata.

Va asiguram inca odata de intreaga noastra colaborare si sustinere si va multumim pentru intelegere.

Părerea ta contează.

Am nevoie și de părerea ta, scrie aici ce îți trece prin cap.
Scrie numele tău aici.