Transcarpatic, totul despre o călătorie decentă

Am scris în Ianuarie când s-a anunțat oficial că Astra Arad o să opereze în transportul pe calea ferată cu trenurile făcute chiar la Arad, mi-am dorit să folosească ruta Arad-Deva-Sibiu-Brașov-București și așa s-a întâmplat. Transcarpatic este într-o altă ligă pentru țara noastră. De ce? O să vedeți mai jos.

Astăzi dacă vrei să ajungi în vestul țării sau într-un oraș prin care trece Transcarpatic merită să-l alegi, este net superior față de CFR chiar dacă timpul nu este diferit, pentru că indiferent cât de luxos este trenul, liniile sunt tot aceleași care nu îți permit să mergi mai tare de 30 de km/h pe foarte mulți km din păcate 🙁

Mai jos vreau să vă arăt cum arată, cât costă și de ce merită să traversezi România cu acest tren.

Cum arată trenul Transcarpatic?


Arată excepțional, are scaune super comode și cum este un tren de noapte cușete de o calitate pe care nu o poți compara în transportul feroviar din România, practic au pus pe liniile noastre proaste un super tren.

transcarpatic vagon

Fiind un tren de noapte cușeta este de un rol important, mai ales când 500 de km îi faci în 10 ore, ai la dispoziție cușetă de maxim 4 persoane(deci nu 6 ca la CFR), de două persoane ceea ce recomand dacă călătorești cu familia/iubita și cușeta lux, care să fim serios este mișto, cine a mai făcut un duș într-un tren în România până acum?

Care este ruta trenului Transcarpatic?


Trenul circulă pe ruta București Nord – Ploiești Vest – Câmpina – Sinaia – Bușteni – Azuga – Predeal – Brașov – Sighișoara – Mediaș – Blaj – Alba-Iulia – Simeria – Deva – Arad și retur aceeași rută.

S-a schimbat ruta pe care circulă trenul Transcarpatic, ea este: București Nord – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Băile Herculane – Lugoj – Timișoara Nord – Arad și retur. Mai multe detalii aici.

Pleacă la ora 22:08 din București și ajunge în Arad la 10:55(asta dacă totul este în regulă și nu întârzie din cauza infrastructurii) și retur 21:20 din Arad ajungând în București la 10:40. Totuși consider că ora este puțin neinspirată, cine își dorește să ajungă la 10:40 în București? este prea târziu, de regulă alegi un tren de noapte ca dimineața să îți faci treaba, cred că ora 8 era excelentă de ajuns în București. Pentru lista completă cu orele de sosire în stații găsești aici.

O veste și mai bună este că pe sezonul de vară trenul o să circule până la Constanța, ceea ce este superb, poți merge la mare cu un super tren.

De unde cumpăr bilet pentru Transcarpatic?


De pe site, cu până la 30 de zile înainte de plecare și direct din tren, totuși recomand cumpărarea biletelor din timp pentru că nu vrei să te trezești că nu mai ai loc la cușetă 🙁

Ca să cumperi biletul trebuie să îți faci un cont, plătești online și gata, ai PDF-ul cu biletul. Simplu. Pentru mai multe detalii vezi aici.

Cât costă un bilet la Transcarpatic?


Să zicem că mergi de la București la Arad, faci 12 ore așa că vrei să dormi, cușeta este ce ai nevoie. Prețul biletului întreg este 97 lei la clasa a doua la care se mai adaugă 3.5 lei rezervarea locului și 45 lei locul la cușeta pentru 4 persoane, în total 177 lei. Dacă ești student și nu vrei la cușetă plătești doar 3.5 lei sau 48.5 lei la cușetă. Lista completă mai jos:

Sunt foarte bucuros că există un așa tren în România, abia aștept să merg cu el acasă. Dacă ai orice întrebare o aștept în comentarii. Călătorie plăcută 😉

2 comentarii

Părerea ta contează.

Am nevoie și de părerea ta, scrie aici ce îți trece prin cap.
Scrie numele tău aici.